Σάββατο Λαζάρου

Τιμάμε την Ανάσταση του Λαζάρου, του φίλου του Κυρίου μας, ο Οποίος τον ανέστησε 4 μέρες μετά το θάνατό του. Λίγο πριν το δικό Του σταυρικό θάνατο, ο Χριστός έδειξε ότι είναι ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου!

Read More

Κυριακή Βαΐων

Γιορτάζουμε τη θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα «επί πώλου όνου». Οι ίδιοι που σε λίγο θα Τον σταυρώσουν, Τον υποδέχονται με τα «βαΐα των φοινίκων».

Read More

Μεγάλη Δευτέρα – Μεγάλη μαχαίρα

Ασπαζόμαστε την εικόνα του Νυμφίου Χριστού και θυμόμαστε τη συκιά που ο Κύριος καταράστηκε, επειδή δεν είχε καρπούς, όπως και οι άνθρωποι συχνά είμαστε «άκαρποι» από καλές πράξεις και χωρίς μετάνοια. Γνωρίζουμε ακόμη το δίκαιο Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ως πρότυπο αρετής και αγνότητας και προτύπωση του Χριστού!

Read More

Μεγάλη Τρίτη – O Χριστός εκρίθη

Ακούμε τις παραβολές των «Δέκα Παρθένων» και των «ταλάντων». Καλούμαστε να μιμηθούμε τον εργατικό δούλο που καλλιέργησε τα χαρίσματά του, αλλά και τις πέντε μυαλωμένες κοπέλες: να εφοδιαστούμε με τις αρετές που θα μας επιτρέψουν να χαιρόμαστε κοντά στον Χριστό.

Read More

Μεγάλη Τετάρτη – O Χριστός εχάθη

Θαυμάζουμε την πόρνη που άλειψε με μύρο τα πόδια του Κυρίου μας, ενώ το ιουδαϊκό Συνέδριο καταδικάζει τον Κύριο και ο Ιούδας ετοιμάζεται να παραδώσει το Διδάσκαλό Του έναντι 30 αργυρίων. Αντί για μύρα, οι Χριστιανοί προσφέρουμε στο Χριστό τη μετάνοια και τις αμαρτίες μας για να τις συγχωρήσει.

Read More

Μεγάλη Παρασκευή – Mεγάλη υπομονή

Τιμάμε το συγκλονιστικότερο γεγονός της Ιστορίας: τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Οι αγνώμονες Ιουδαίοι καταδικάζουν το Λυτρωτή μας στον πιο ατιμωτικό θάνατο, το σταυρικό. Όμως ο ευγνώμων Ληστής Τον ομολογεί ως Θεό κι Εκείνος του χαρίζει την είσοδο στον Παράδεισο.

Read More

Μεγάλο Σαββάτο – Χαρές γιομάτο

Υμνούμε την Ταφή του Σώματος του Χριστού μας από τους δύο κρυφούς Μαθητές Του, τον Ιωσήφ και το Νικόδημο. Επιπλέον, την Κάθοδο της Ψυχής του Κυρίου στον Άδη για να δώσει εκεί πρώτα το μήνυμα της νίκης Του επί του θανάτου.

Read More